Kakpolicy

Vad är kakor och hur använder vi dem?

En kaka är normalt sett en liten mängd data som skickas ifrån en webbsida och lagras i användarens webbläsare medan användare surfar på en webbsida. Enligt EU directive 2009/136/EC måste en användare göra ett informerat samtycke till kakor.

Kakorna på denna webbplats används för Google Analytics som vi i sin tur använder för att samla in anonym besöksstatistik för webbplatsen. Vi kan t.ex. se vilken sida som är den där flest personer lämnar webbplatsen, vilka webbläsare som används, laddtider för sidorna. Den insamlade datan hjälper oss att göra välinformerade beslut om hur webbplatsen behöver förbättras för våra användare. Vi använder endast den insamlade datan för detta förbättringsarbetet och delar den inte med tredje part.

Där har varit en större diskussion i branschen om hur den nya lagen ska tolkas och vi förlitar oss på branschorganisationen IAB Sveriges rekommendation. Genom att använda webbplatsen och ha sin webbläsare inställd på att acceptera kakor godtas att vi använder kakor. Godtar man inte detta följer här nyttiga länkar för hur man tar bort kakor och ställer in sin webbläsare för att inte acceptera kakor:


Internet Explorer 6

Internet Explorer 7 & 8

Internet Explorer 9

Google Chrome

Mozilla Firefox

Opera